Her lå byens første “Biograf-Teater” på Adelgade 36
En torsdag aften i slutningen af oktober 1906 viste Hr. Jens Hanberg ‘Levende billeder’ i Centralhotellet. Forevisningen foregik roligt og uden Flimren – som der stod i avisen. For flimrende film var man tilsyneladende vant til. I november samme år søgte et konsortium fra Randers politimesteren om tilladelse til at etablere et fast biografteater i byen. I første halvdel af 1907 var der mange filmforevisninger på Centralhotellet. Men så i sidste halvdel af 1907 fik Præstø så sit eget biografteater, opført af købmand Anton Petersen, i Adelgade 36. Det var Bodholdt (byens lampefabrikant) som leverede strøm fra en generator, for byen havde på det tidspunkt endnu ikke fået elektricitet.
Hvilke forestillinger kunne det nye biografteater så byde på? Lidt af hvert, – korte filmstumper ville vi kalde dem i dag, for de varede næppe mere end 10min, til gengæld kom man vidt omkring. I en annonce fra januar 1910 står der “Biografteatret har for tiden et udmærket Program bestaaende af smukke Billeder fra Himmelbjerget, et Vajsenshus i Paris og Prinsesse Maries bisættelse”
I 1925 kunne man se filmen “En mands hævn”. Handlinger begynder på en Sydhavsø og bevæger sig over New York til Alaskas Ødemarker”. I de år var det populære komikerpar “Fyrtårnet og Bivognen” på det hvide lærred. I juli 1925 kunne de opleves i filmen “Professor Petersens Plejebørn”. Præstø første biograf eksisterede lige indtil 1939.
Den nye biograf “Bio Bernhard” der startede i 1937. Læs artiklen